Акценти
Начало / Политика / Румен Петков е дал обяснения в СДВР във връзка със сигнал за купуване на гласове в Плевенско

Румен Петков е дал обяснения в СДВР във връзка със сигнал за купуване на гласове в Плевенско

 Румен Петков

По сигнал за купуване на гласове в Плевенско бившият вътрешен министър Румен Петков, член на Гражданската инициатива АБВ, е давал обяснения в Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР), информира БТА, цитирайки Софийската градска прокуратура. По случая е образувана прокурорска преписка. Сигналът е подаден в столицата, затова Румен Петков е давал обяснения рано тази сутрин в СДВР.

„Снощи, късно вечерта, след много професионален и колегиален диалог, бях поканен в столичната полиция. Разговорът с представителите на вътрешното ведомство се състоя тази сутрин. Нещата, които чух по време на този разговор определям като абсурдни. За съжаление преписката е „удобно“ засекретена и не мога да коментирам нейното съдържание. Очевидно е обаче, че става дума за активно мероприятие от страна на управляващите в навечерието на европейските избори”, коментира Петков по случая, информират от пресцентъра на АБВ. Той припомня, че от АБВ още преди време алармирали пред журналисти, че в последните дни на кампанията се очакват провокации, които, близки до Пеевски издания са готови да използват по користни подбуди.

„Мисля, че това е и една от основните причини медиите да бъдат известени предварително за моето посещение в  СДВР. Сценарий, който много напомня по своя замисъл костинбродската провокация в деня за размисъл, предхождащ последните парламентарни избори”, добави той. И настоява незабавно преписката да бъде разсекретена, за да се види абсурдността на тезите, застъпени в нея. Петков твърди, че ако съдържанието на този документ стане публично, ще се докаже несъстоятелността на тиражираните в медиите тези, че е привикван заради търговия с гласове.

Той призова управляващите да  престанат да превръщат МВР в инструмент за политическа и личностна разправа.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...