Акценти
Начало / Политика / Румен Петков: Днес е денят на провала на Лиляна Павлова

Румен Петков: Днес е денят на провала на Лиляна Павлова

Липсата на машини, които да разчистват пътя от столицата до Плевен, стана причина депутатът от левицата Румен Петков да обяви пред журналисти, че днес е денят на провала на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

“От Правец до тук ситуацията е катастрофална, нямаше нито един камион или машина, която да се грижи за поддръжката на пътя и той нито е почистен, нито е опесъчен”, беше категоричен Румен Петков. По думите му, срещнали само една “виетнамка”, която разнася пясък и е без гребло. Според депутата, подобна ситуация поставя практически Централна Северна България в изолация. “Такъв провал никой регионален министър – и то при не кой знае каква тежка обстановка, не е имал от 1990 год. насам”, каза още Петков.

Той изрази и опасение, че за положението ще бъдат обвинени персонално някои ръководители на низови равнища от Агенция “Пътна инфраструктура”, както и фирми, на които са възложени по определени критерии задължения за поддържане на пътната инфраструктура в зимни условия. “Основната вина е на министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова, защото това е въпрос на организация, на менажиране на процеса, на ежеминутна координация в различните звена”, подчерта депутатът от Коалиция за България.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...