Начало / Общество / Румен Гечев: Правителството е пред решение за изграждане на мигрантски лагер в Телиш

Румен Гечев: Правителството е пред решение за изграждане на мигрантски лагер в Телиш

Имам официална информация, че правителството е пред решение в Телиш да има мигрантски лагер. Това заяви днес на пресконференция в Пресклуба на БТА в Плевен депутатът от БСП Румен Гечев.  Засега няма решение на правителството, но е обсъждано да се подготвя такова решение, уточни Румен Гечев. Той заяви, че Телиш продължава да е в списъка за разполагане на бежански лагер и има заключение на комисията, че мястото там отговаря за настаняване на мигранти.

Румен Гечев директно заяви, че би участвал в протест в Телиш, ако местните го организират. „По-добре е да се вземат мерки преди да има решение на правителството. Тук става  въпрос за мигрантски лагер за настаняване на хора с друга религия, с други намерения, с друга култура и обичаи. От това ще има икономически, политически и социални последствия, което ще повлияе на вътрешната ни сигурност и на нивото на престъпленията”, категоричен беше Румен Гечев.

На въпрос  каква трябва да е позицията на правителството относно мигрантския проблем, Румен Гечев беше кратък и ясен – трябва да се изпълнява закона, а той е, че пресичането на границата на РБългария трябва да става само през контролно-прокускателните пунктове. По думите му досега 17 000 души са преминали безпрепятствено българската граница. За да се спре нелегалното преминаване, трябва да се увеличат граничните войски в страната, да се довършат защитните съоръжения и да не се допуска преминаване на никого през тези заграждания. „Ние сме готови да разгледаме всички молби за защита на хора, бягащи от войната – особено жени и деца, но минаващи през контролно-пропускателните пунктове. Така през границите ни няма да пропуснем икономически емигранти от Северна Африка, от Близкия Изток и Афганистан. Ние не предлагаме никакви извънредни мерки, освен да се спазват Конституцията на България и законите на Европа”, каза Гечев.

Той  упрекна правителството в слугинаж, тъй като е „готово на всичко, за да остане колкото е възможно по-дълго на власт” и квалифицира като арогантно поведението на премиера Бойко Борисов,  заради подписаното споразумение в Брюксел, според което срещу 160 млн. евро ще бъдат изграждани лагери в страната, за да бъдат разселвани мигранти. „Това означава, че няма да връщаме мигрантите обратно и няма да бъдат държани в лагери до границите, а ще се разселват в цяла България. Това е ислямизация на страната. Това е национално предателство с трудно преодолими последствия”, категоричен беше Румен Гечев.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...