Акценти
Начало / Общество / Роми с каруци разграбват бившата вила на „Гражданска защита” в Сребростуй

Роми с каруци разграбват бившата вила на „Гражданска защита” в Сребростуй

столова

Сигнал за безобразното състояние, в което се намира бившата вила на „Гражданска защита” в Среброструй, получихме от загрижени плевенчани.Според тях е проява на безхаберие и престъпна небрежност състоянието, в което се намира сградата.

От началото на тази година тя е останала без охрана и базата буквално се разграбва. Разграбването не е и никак затруднено, тъй като вратите са широко отворени и приканват недоброжелателите да вземат каквото им е нужно. Често в района се забелязват и роми с каруци, които „пазаруват” необезпокоявано радиаторите и кабелите, останали в сградата.

Преди няколко години покривът на вилата е подменен с нов. Самата сграда е огромна – разполага с над 300 места за спане, като всяка стая има санитарен възел и тераса, огромна столова и кухня, кино салон с реални размери, снек бар и много други зали. Вилата има и собствен генератор за ток, който вече е разглобен, но все още има шанс да се запази поне част от останало.

Плевенчани недоумяват защо сградата е в това състояние и виждат нейното спасяване само в поставянето на охрана, която да опази обекта. Друг вариант е тя да бъде използвана за предоставяне на социални услуги. „Защо в Провадия десетки хора с увреждания живеят от 10 години в Автогара ,а тук оставяме готови бази да бъдат разграбвани от ромите?”, питат още нашите съграждани.

 

барче

кино салон

кино салон 2

коридори към стаите

фоайе

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...