Акценти
Начало / Култура / Рок групи забиват тази вечер в Градската градина

Рок групи забиват тази вечер в Градската градина

С арт рок вечер ще започне тази година програмата на Община Плевен за отбелязване Празника на Плевен. От 19 часа в Арт центъра в Градската градина концерт ще изнесат рок групите „Криминале”, Taking Hee”, Noth, Fat white chiefs.

В Деня на Плевен – 15 май, в 10 часа ще започне празничен парад на ученическите самодейни състави, участвали в прегледа „Плевен танцува”.  Мястото е площадът пред Драматичния театър.

В 11 часа на площад „Възраждане” е началото на тържествената церемония за отбелязване на Празника на Плевен.

Половин час по-късно на площада ще започне концертът на Свереняшки ансамбъл „Иван Вълев”.

Вечерта от 18.30 до 22.30 часа е концертът „Плевен празнува”, в който участие ще вземат Берковската духова музика, група Vattikana и Общински хор „Гена Димитрова”. Организаторите уточняват, че хри лошо време концертът ще бъде в Драматичния театър.

За почитателите на литературата Регионална библиотека „Христо Смирненски”  обявява Ден на отворените врати. В 18 часа в библиотеката започва Нощ на литературата. Инициативата е съвместна с чуждестранните културни институти на Полша, Чехия, Унгария, Германия, Великобритания, Македония и техните представителства в България. Вратите на библиотеката ще останат отворени до 21.30 часа.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...