Акценти
Начало / Общество / Рокерско шествие днес в Плевен в памет на загиналите и пострадали в пътни инциденти мотоциклетисти

Рокерско шествие днес в Плевен в памет на загиналите и пострадали в пътни инциденти мотоциклетисти

По повод Европейския ден без загинали на пътя – 21 септември, от вчера и през следващите дни в страната се провеждат различни инициативи, които да обърнат внимание на водачите да бъдат толерантни на пътя, информират от МВР.

Днес в програмата по повод Европейския ден без жертви на пътя се включват и мотоциклетистите, които ще отдадат почит към загиналите свои колеги в десет града на страната. В Плевен събитието ще започне в 11.30 часа от паркинга на магазин Praktiker, след което мотористите ще се отправят към църквата “Св. Николай”.

Така ще бъде отбелязан Денят в памет на загиналите и в подкрепа на пострадалите мотоциклетисти.  Инициативата на BMM (Bulgarian Motorcycle Media) и социалната мото кампания “Ние сме хора, не “донори” е част от календара със събития, посветени на Европейския ден без жертви на пътя – 21 септември. Тя е подкрепена от Главна дирекция „Национална полиция“ като пътните полицаи по места ще оказват съдействие на организаторите.

Проявата да се отдаде почит на загиналите на пътя мотоциклетисти се провежда за втора поредна година. Този път рокерските клубове ще се съберат на различни места в страната. С действията си, мотоциклетистите целят не само да почетат паметта на загиналите свои колеги, но и да обърнат внимание на останалите участници в движението върху спецификата при управлението на мотор, да допринесат за повишаване на пътната култура и намаляване на агресията на пътя.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...