Акценти
Начало / Общество / Родители излизат на протест и в Плевен

Родители излизат на протест и в Плевен

Организираният във Фейсбук национален протест за увеличаване на майчинството и детските надбавки няма да подмине и Плевен. Местни организатори вече са поискали разрешение от Общината за провеждането му в понеделник, 22 октомври, от 12 часа пред сградите на Общината и Областната администрация.

Такъв протест се организира в още поне 20 града в страната, между които София, Варна, Бургас, Пловдив, Сливен, Шумен, Разград, Стара Загора.

Сред исканията на протестиращите родители е обвързване на обезщетението за отглеждане на дете до 2 години с минималната работна заплата; увеличение на детски надбавки и получаването им от всички деца, без обвързване с минимален доход на член от семейството; облекчени кредитни условия за семейства с деца до 18 години. Протестиращите имат искания и за подобряване на условията  в ясли и градини и
за промени в Кодекса на труда, които да дават повече права на работещите майки с деца под 8 години за гъвкаво работно време, намален работен ден, половин работен ден и т.н.

Мотивите на организаторите на протеста за исканията са, че с тези мерки ще се създадат  по-добри условия за раждане и отглеждане на дете именно за средната класа родители, които обикновено са  и работещите  данъкоплатци.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...