Акценти
Начало / Последни новини / Роберт Петров: „Спартак” започва полусезона със седем нови футболисти

Роберт Петров: „Спартак” започва полусезона със седем нови футболисти

Седем са новите попълнения в ОФК „Спартак” в началото на зимния полусезон, научихме от старши треньора Роберт Петров, който събра днес момчетата за първата зимна тренировка. Имахме много напуснали футболисти и това ни принуди да им търсим заместници, обясни той.

Сигурните нови имена в отбора са опорният халф Никола Мицански, който идва от „Ботев” – Враца, вратарят Ивайло Крушарски, който в момента е свободен агент, а последно е играл в Англия, Иво Иванов – идва от ЦСКА, бивш юноша на „Спартак”, опитния опорен халф Димо Атанасов – през есента играл за „Верея”, и  Емил Грозев – играч на „Литекс”. Добрите новини от днес са, че Петров е привлякъл в отбора централния защитник Цветомир Радев, играл последно във ФК „Верея” и бившия футболист на Локомотив София – Данаил Гаджев.

„Целта ни с новия спонсор – Иван Динов, е да направим силен отбор, да запазим статута си в Б група и през новия сезон да атакуваме А група”, заяви старши треньорът. Той не изключва възможността да има още едно-две нови попълнения. „Важното е да направим добър колектив. Момчетата да са спокойни за възнагражденията си и да тренират отдадено”, допълни Петров.

„Спартак” вече има договорени шест котроли. Първата ще е на 23 януари с отбора на Славяново. На 27 януари „Спартак” излиза за контролен мач с втория отбор на „Литекс”. На 3 февруари ще играе с „Етър” – Велико Търново, а от 6 до 12 февруари отборът ще участва в турнира Поморие Къп. „Предвидени са три срещи, но е възможно да изиграем и четвърта”, обясни Роберт Петров.

Той е договорил още два контролни мача – с „Локомотив” – София и Свищов, но все още не са уточнени датите им.

В началото на полусезона Роберт Петков е оптимист, че ще изпълнят поставените цели, тъй като среща пълно разбирателство от страна на генералния спонсор Иван Динов. Той е гарантирал редовното изплащане на заплатите на футболистите, за да имат спокойствието да работят.

Притеснението на треньора е свързано преди всичко със състоянието на базата, която не отговаря на изискванията му и може да има затруднения за тренировъчния процес. Но ще се справим, категоричен е Роберт Петров.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...