Акценти
Начало / На фокус / Рисунка на ученичка от ОУ „Д-р Петър Берон“ включена в годишен календар на ДЗИ

Рисунка на ученичка от ОУ „Д-р Петър Берон“ включена в годишен календар на ДЗИ

Петя Кънчева от ОУ „Д-р Петър Берон” – Плевен е една от 10 лауреати в цялата страна от Националния конкурс за рисунка „Моето ДЗИ“. Над 3300 рисунки на деца от 262 училища от страната са участвали в конкурса, който тази година е бил с мотото: „Не си сам на пътя и аз се движа тук!“ и насочва вниманието към безопасността на пътя и вземането на превантивни мерки сред подрастващите.

Специализирано жури в състав Петер Цанев, проф. д. изк., катедра „Психология на изкуството, художествено образование и общообразователни дисциплини“ в Национална художествена академия, Ненко Атанасов, гл. ас. д-р, катедра „Плакат и визуална комуникация“, Национална художествена академия, Цанко Кръстев, Мениджър „Реклама и комуникации“ в ДЗИ е оценявало конкурсните работи.

dzi-konkurs-1

На 12 октомври, в присъствието на ученици, родители и ученици, Петя, която е единствената отличена от Плевен, получи наградата си – грамота, професионални бои и статив. Рисунката на Петя е включена в годишния календар на ДЗИ. Директорът на училището Ваня Дражева получи подаръците за училището – грамота, мултимедиен проектор и подаръци за всички паралелки в училището.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...