Акценти
Начало / Култура / Рисунката, спечелила конкурс в Плевен, ще бъде издадена на пощенска марка

Рисунката, спечелила конкурс в Плевен, ще бъде издадена на пощенска марка

На 22 ноември Плевен ще е домакин на две важни събития, които са част от програмата за честванията на 140 години Плевенска епопея, 110 години военноисторически музеи и 40 години Панорама „Плевенска епопея”.

На тази дата ще бъдат валидирани  пощенски плик и пощенска картичка, които ще бъдат издадени по вече утвърден проект на художествения съвет на Съюза на  филателистите. Това съобщи днес на пресконференция в Плевен Румен Петков, който е член на Инициативния комитет за отбелязване на годишнините. Петков съобщи днес, че по повод валидирането в Плевен ще бъде Симеон Сакскобурготски. Това не е случайно, тъй като събитието се посвещава на 110 години на военноисторическите музеи, към което е съпричастен неговият дядо Цар Фердинанд, поясни Румен Петков.

В същия ден председателят на журито на обявените по повод 140 години от  освобождението на Плевен конкурси за рисунка, песен и есе – акад. Светлин Русев, ще обяви имената на победителите. Председателят на Съюза на филателистите е дал уверение, че печелившата рисунка следващата година ще бъде издадена на пощенска марка, като елемент от честването на 140 години от Освобождението на България, обяви новината в аванс Румен Петков.

С подкрепата на Министерството на външните работи издадените по повод гидишнините пощенски плик и  картичката, както класираните на първо място рисункаи есе от творческите конкурси, ще бъдат представени  в Москва и Париж.

„Това е възможност да популяризираме Плевен като голяма туристическа дестинация, която може да предложи на гостите на града и на страната изживявания и запознаване с места,  които могат да бъдат видени на малко места по света”, подчерта Румен Петков.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...