Начало / Общество / РИОСВ – Плевен провери 127 обекта през юни

РИОСВ – Плевен провери 127 обекта през юни

Експертите на РИОСВ – Плевен извършиха през месец юни 132 проверки на 127 обекта, информират оттам. От тях 97 са планови и 35 извънредни проверки. За отстраняване на установени несъответствия са дадени 45 предписания. От извършените проверки, 19 са комплексни, 4 на обекти с издадени комплексни разрешителни, 8 комплексни проверки по повече от един компонент или фактор на околната среда и 7 – на решения по ОВОС или преценка необходимостта от ОВОС.

За констатирани административни нарушения по Закона за водите и Закона за чистотата на атмосферния въздух са съставени два акта за установяване на административно нарушение (АУАН) на „Олина 2000“ ООД (предприятие за производство на растителни масла в Тетевен) и „Старткерамик“ ООД (предприятие за производство на тухли, с. Александрово). Издадени са две наказателни постановления – на „Пелтина“ ЕООД, консервна фабрика в гр. Искър и „Плевен Мес” ООД, колбасарски цех в с. Ясен. На нарушителите са наложени имуществени санкции в общ размер 2500 лв. Влезли в сила и платени са наказателните постановления на „Пелтина“ ЕООД и „Плевен Мес” ООД, на СЗДП ТП ДГС Ловеч (по обжалвано и влязло в сила НП), на МБАЛ „Проф. д-р П. Стоянов” в Ловеч и на физическо лице, на обща стойност 4800 лв. Събрани от НАП суми по издадени НП – 42,57 лв.

Наложенa e нова текуща санкция на „Марица олио“ АД, предприятие за производство на растителни масла в с. Ясен за констатирано наднормено замърсяване на атмосферния въз-дух в размер на 450 лв./месец. Санкционирана е еднократно и кланицата за водоплаващи птици в с. Йоглав, собственост на „Авис“ ЕООД, в размер на 239 лв. През отчетния период е намален и размерът на санкцията на „Кондов Екопродукция“ ЕООД, мандра в с. Горан.

Общо събраната сума от наложените санкции е 13 142, 88 лв., в т. ч. от НАП – 7734, 51 лв. Разпределени и преведени в съответните общини, на чиято територия се намират санкционираните субекти са 12 428, 48 лв.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...