Начало / Избори / РИК-Плевен от днес встъпва в правомощията си

РИК-Плевен от днес встъпва в правомощията си

Централната избирателна комисия назначи Районна избирателна комисия в Плевен за изборите за народни представители на 26 март 2017 г. От днес комисията встъпва в правомощията си.

Съставът  на РИК-Плевен беше определен след консултации с участието на представители на всички парламентарно представени партии и коалиции, надлежно упълномощени. Те постигнаха пълно съгласие по отношение на състава и ръководството на Районна избирателна комисия в Петнадесети изборен район – Плевенски. Междувременно в ЦИК е постъпило писмо по електронната поща от областния управител на област Плевен с предложение от упълномощения представител на коалиция „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ и предложение от упълномощения представител на партия „Атака“ заместник-председателят на РИК – Плевен, предложен от квотата на коалиция „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“, да бъде назначен като член на РИК, а предложената от партия „Атака“ за член на РИК да бъде назначена за зам.-председател на комисията, поради допусната грешка при отразяване на предложенията при консултациите.

По предложение от упълномощения представител на коалиция „БСП лява България“ на мястото на предложената за член на РИК – Плевен Моника Събева Чочева е назначена Маргарита Лазарова Николова.

Така председател на РИК – Плевен е Ярослав Димитров от ГЕРБ, а зам.-председатели са Кръстьо Крачунов от Коалиция „БСП- лява България“ и Николинка Добрева от ПП Атака.

Членове на РИК-Плевен са: Анатолий Манолов, Евгения Станева и Евгения Миланова – Аршинкова от ПП ГЕРБ; Маргарита Лазарова от Коалиция „БСП лява България“;  Айгюл Хасанова от ДПС;  Красимир Иванов от Коалиция АБВ; Марсел Мойсеев от Коалиция „Реформаторски блок“;  Жоро Нинов от коалиция „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“; Нели Георгиева от Коалиция „България без цензура“.

 

 

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...