Акценти
Начало / Политика / РИК – Плевен вече е назначена

РИК – Плевен вече е назначена

областна администрация

Централната избирателна комисия излезе с решение, с което назначи Районната избирателна комисия в 15 район – Плевенски, за изборите за членове на Европейския парламент от Република България на 25 май 2014 г. и публикува имената на нейните членове. Писменото предложението за състава на РИК – Плевен е подадено на 28 март от областния управител Илиян Йончев,  заедно с всички изискуеми документи според Избирателния кодекс и протокола от проведените на 25 март 2014 г. консултации за състав на РИК между партиите и коалициите.

Припомняме, че при  консултациите беше постигнато съгласие между участниците по отношение на състава на Районна избирателна комисия в Плевен.

Тя ще е 15-членна, като председател ще е Кръстьо Христов Крачунов. За зам.-председатели са утвърдени  Василка Николова Митева и Николинка Крумова Добрева, за секретар – Татяна Николова Георгиева. Останалите членове на комисията са Юлия Генова Петровска, Пламен Витков Цветанов,  Милен Георгиев Първанов, Десислава Цветанова Велчовска, Ярослав Николов Димитров, Евгения Вескова Миланова – Аршинкова, Евгения Върбанова Станева, Анатолий Емануилов Манолов, Ростислава Албертова Димитрова, Христо Димитров Каленов, Елица Валериева Георгиева.

Според постигнатите договорености по време на консултациите председателят на РИК – Плевен е от Коалиция за България, а двамата му заместници са от ДПС и Атака, секретарят от ГЕРБ. Общо членовете на РИК – Плевен се разпределят така: по 5  имат Коалиция за България и ГЕРБ, 2 от ДПС, 1 от Атака и по един представител от НДСВ и Синята коалиция.

Съгласно решението на ЦИК Районната избирателна комисия встъпи в правомощията си на 4 април 2014 г.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в 3-дневен срок от обявяването му.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...