Акценти
Начало / Икономика / Рибари отнесоха актове

Рибари отнесоха актове

Рибари, засечени в незаконен улов, са се сдобили с актове за нарушенията. Това е станало при проверки на инспектори от мобилната група на Инспекцията по рибарство и аквакултури, които са проверявали както за незаконен улов, така и за нерегламентирана продажба на риба в малки населени места.

В село Ореш, община Свищов, мобилната група е хванала мъж с инициали К. К. от град Левски за нерегламентирана продажба на риба в центъра на селото. Продаваната риба е била 15 кг от вида шаран и каракуда, тя е била без необходимите документи. На нарушителя е съставен акт. Рибата е иззета, взети са проби от нея и след установяване, че е годна за консумация, ще бъде дарена на Дома за възрастни хора в Свищов.

Мобилната група е извършила проверка по река Дунав при Белене. Там са открити и извадени от водата 10 лави кърмаци с обща дължина 500 метра. Те са иззети и е съставен протокол срещу неизвестен извършител.

На река Искър в района на Роман, Червен Бряг и Койнаре са хванати трима нарушители, на които са съставени актове по Закона за рибарство и аквакултури.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...