Начало / Общество / РЗИ: Водата в Червен бряг все още не е годна за пиене

РЗИ: Водата в Червен бряг все още не е годна за пиене

Водата, подавана от централните водоизточници в Червен бряг,все още е със завишени стойности по показател „мътност”, съобщават от РЗИ – Плевен, позовавайки се на извършения учестен мониторинг периода от 16 до 20 юли. Не се установяват други отклонения от здравните норми по изследваните химични и микробиологични показатели, уточняват от Здравната инспекция.  В пунктовете, от които е взета водата, е отчетено наличие на остатъчен свободен хлор, което е показателно за извършена качествена дезинфекционна обработка на водата.

От Инспекцията препоръчват подаваната вода от водопроводната мрежа на Червен бряг към настоящия момент да не се ползва за пиене и готвене, а само за хигиенни и битови нужди. За питейни нужди да се използва бутилирана трапезна вода или ниско минерализирана минерална вода.

При нормализиране на обстановката и привеждане на водата към изискванията на Наредба №9/2001г. за качеството на водата, предназначена за питейно-битови цели РЗИ – Плевен ще уведоми населението своевременно.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...