Акценти
Начало / Икономика / Решения „извън кутията” ще предложат на младите хора в кампанията „Пътят на предприемача”

Решения „извън кутията” ще предложат на младите хора в кампанията „Пътят на предприемача”

На 10 октомври в Плевен ще се проведе  първата от серия информационни срещи в Северозападна България, насочени към младите хора и възможността им за реализация. Това е социална кампания на консултантската компания по бизнес процеси и информационна сигурност “Консендо България” , специализирана в предоставянето на консултантски бизнес услуги.

Да направим това обучение бях провокиран от обезверението, което видях в очите на младите хора от този регион на страната, каза Павел Хрисков, експерт по бизнес процеси в „Консендо”. „Видях обезверени хора, които смятат, че държавата е длъжна. А всъщност живеем във време, когато държавата би трябвало да е подпомагащ механизъм, но не и да се грижи за нашия живот. Видях един изключително странен начин за мислене за бъдещето от бъдещето на България”, обясни Хрисков.

В предстоящото обучение в Плевен, на което са поканени ученици от последните класове на училищата в Плевен и безработни млади хора, представителите на консултантската фирма ще им дадат примери как да лансират идеите си, как да съставят своя бизнес план, който да представят, за да търсят финансиране. Ще покажат примери, при които успешни бизнеси са стартирали с почти нулев капитал. „Идеята е да покажем решения на проблеми, но решения „извън кутията”, извън стандарта. Защото в повечето случаи това е основният проблем на хората, те не могат да излязат от кутията, в която са вкарани и търсят единствено конвенционални методи за решаване на проблемите”, изтъкна Павел Хрисков.

По време на срещите си консултантите ще наблегнат на мотивацията на младите хора  да станат по-инициативни, за да излязат от калъпа, че нищо не става. Трябва да действаме и да бъдем отговорни за действията си, подчерта Хрисков.

„Това е една много добра инициатива, насочена към младите хора и тяхната реализация. Младите хора имат нужда от подкрепа, затова ние заставаме зад тази идея”,  каза зам.-кметът Стефан Милев.

Информационната кампания „Пътят на предприемача” се подкрепя от Община Плевен. Тя ще се проведе на 10 октомври, четвъртък, от 13 часа в зала „Гена Димитрова” на Регионалната библиотека.

След Плевен такива срещи ще бъдат проведени в Монтана, Видин, Враца. Водят се разговори с Търговско-промишлената палата за организиране на обучения и в по-малките населени места в тези области.

Обученията в рамките на „Пътят на предприемача“ се водят от Павел Хрисков, експерт по бизнес процеси, Иванка Копанкова, дългогодишен професионалист в сферата на личните финанси, и Стоян Шейретов, консултант в „Консендо“.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...