Начало / Крими / Рецидивист жали присъдата си пред Апелативния съд

Рецидивист жали присъдата си пред Апелативния съд

8-годишна присъда, постановена от Окръжен съд /ОС/ – Ловеч по дело за престъпление, извършено от плевенчанин е обжалвана пред Апелативен съд /АП/ – Велико Търново. Престъплението е извършено в град Ловеч, информираха от пресцентъра на АП – Велико Търново. Жалбата на осъдения Боян С. Н. (р. 1984г.) от гр. Плевен ще бъде разгледана от въззивната инстанция на 25 септември 2017 г. от 10:00 часа.

Със своя присъда от 06.06.2017г. по НОХД 227/2017 г., Окръжен съд – Ловеч е признал подсъдимия Боян С. Н. за виновен, в това, че на 01.12.2016 г. около 17.00 часа в гр. Ловеч, ул. „Хан Крум“, при условията на опасен рецидив, отнел чужди движими вещи – сума в размера на 550 лева от владението на собственичката Н. Ц. П. (жена от гр. Ловеч), без нейно съгласие, с намерението противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила – блъснал Н. Ц. П. върху кухненска маса в жилището.

На основание чл. 199 ал. 1, т. 4, вр. чл. 198, ал. 1, вр. с чл. 29, ал.1 б „а“ от НК и чл. 58а от НК (делото е разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие), ОС-Ловеч наложил на подсъдимия наказание 8 години лишаване от свобода при първоначален строг режим.

Делото в Апелативен съд – Велико Търново е образувано по въззивна жалба лично от подсъдимия.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...