Акценти
Начало / Политика / Реформаторите в Плевен представят Гражданския съвет през април

Реформаторите в Плевен представят Гражданския съвет през април

DSCN7483

Реформаторите ще представят състава на Гражданския съвет за Област Плевен на 10 април.  Тогава ще присъстват всички плевенски председатели на партиите, членуващи в блока, информира на пресконференция Стефан Милев, областен координатор на Движения „България на гражданите”. В пресконференцията участваха още Пепо Петков, общински председател на СДС, Тодор Еленков, общински председател на ДСБ, и Георг Спартански, общински съветник от групата на БНД.

В центъра на дебата в предизборната кампания на Реформаторския блок ще са проблемите за бедността и безработицата, информира Милев. Той изтъкна, че 30% от българите определят споменатите проблеми като най-важни и подчерта, че търсенето на решението им е от изключителна важност, както и отстояването на приоритетите на България в Европейския съюз. Милев припомни, че реформаторите алармират от месеци, че България е една от двете държави, която няма разписана рамка на европейските програми, а 70% от икономиката на страната ни разчита именно на еврофинансиране, за да се развива.

Той информира още, че е известен съставът Предизборния щаб на реформаторите. Милев е председател, избрани са 4-ма зам.-председатели и са разпределени отговорностите. Щабът ще се намира в офиса на ДСБ в Плевен. В момента се работи активно за сформиране на структури в общините в областта.

Христо Каленов от СДС ще е представителят на Реформаторския блок в РИК, информира още Милев.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...