Акценти
Начало / Общество / Репетиционна в читалище „Съгласие” е наводнена

Репетиционна в читалище „Съгласие” е наводнена

Репетиционната зала на ансамбъл „Мизия” в читалище „Съгласие” днес се оказа под вода. Бедствието е дошло от запушена канализация, твърди Ивайло Атанасов, председател на читалищното настоятелство. Според него недомислие при ремонта на Градската градина е причина да се запуши със строителни материали шахтата и да се стигне до наводняването на репетиционната зала. „В цялата Градска градина има една или две шахти, които трябва да поемат водата, стичаща се от високите части на града към градината. Преди ремонта нямаше проблем, но сега пороят отми струпаните строителни материали, шахтите се затиснаха и водата изби в приземния етаж на читалището”, обясни Ивайло Атанасов, показвайки тежкият капак на канализацията в сградата, който напорът на водата е повдигнал и изместил. Според него това не би се случило, ако ремонтът в Градската градина е извършван на етапи и е гарантирана пропускливостта на шахтите.

Шефът на обекта в Градската градина обаче е на друго мнение. Часове след като пороят беше спрял той дойде с работник и отвори шахтата, която е в непосредствена близост до читалището, за да  покаже, че няма проблем. Той е убеден, че причина за наводнената зала е единствено обилният валеж, който е превишил капацитета на канализацията.

Ивайло Атанасов категорично не прие обяснението и заяви, че ще търси обезщетение за причинените щети. Допълнителен проблем е, че в момента ансамбъл „Мизия” е в усилена подготовка за участие във фестивал и няма да има къде да репетира, докато бъде почистен и изсъхне наводнения под.

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...