Акценти
Начало / Спорт / Рената Петкова с два медала от Националния шампионат в Сливен

Рената Петкова с два медала от Националния шампионат в Сливен

renata_petkova_dp2012
Снимка: bgathletic.com

Лекоатлетката на АК „Георги Дъков“ Рената Петкова завоюва два медала – сребърен и бронзов, на провелия се на 3 и 4 юни в Сливен Национален шампионат по лека атлетика за мъже и жени. Възпитаничката на Галя Николова грабна отличията в дисциплините мятане на диск и тласкане на гюле. Рената се окичи със сребърния медал при дискохвърлячките с постижение от 42.28 метра, като отстъпи само на представителката на домакините Радослава Мавродиева, която запрати уреда на 43.90 м. Другата атлетка на АК „Георги Дъков“ – Виктория Миткова записа само 30.50 м, което и отреди деветото място в сектора.

В тласкането на гюле   бронзът стана притежание на Рената Петкова с най-добър опит от 13.38 м. В тази дисциплина другата плевенчанка Виктория Миткова отново не се представи много добре и приключи шампионата на последното осмо място, само с 10.30 м.

Освен двете отличия на Рената Петкова още един плевенски лекоатлет извоюва медал във втория ден на националното първенство. Това стори представителят  на СКЛА Спартак (Плевен) Невен Колев, който се окичи с бронзовия медал в скока на височина за мъже, след като преодоля 190 см. Шампион в дисциплината стана Виктор Нинов (Свилоза Свищов).  Той постигна 226 см, колкото е и нормативът за европейското първенство. Пети със 185 см завърши плевенчанинът от Спартак Никола Георгиев. Извън класирането скача Сунай Янушев от Спринт (Червен бряг). Младият и перспективен лекоатлет се изяви много добре и преодоля 195 см, което би му отредило бронза.

Още две призови класирания при мъжете направиха плевенски състезатели. Четвърти в скока на дължина стана Даниел Анков от Спартак. При копиехвърлячите,  лекоатлетът от АК „Георги Дъков“ (Плевен) Димитър Николов остана четвърти, като 16 см го разделиха от бронза.

Повече за шампионата в plevensport.eu

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...