Акценти
Начало / Общество / Ремонтът на Водната каскада може да започне от месец март

Ремонтът на Водната каскада може да започне от месец март

Ако няма сътресения заради промените в правителството, през месец март може да започне ремонтът на Водната каскада и изпълнението на другите обекти, които са предвидени по проекта „Осигуряване на устойчива градска среда на Плевен” “ по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020“. Това каза кметът Георг Спартански, който е подписал на 16 декември т.г. договора за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по проекта, чиято стойност е близо 14 млн. лева, а общата му продължителност е 30 месеца.

Проектното предложение е в изпълнение на одобрената Инвестиционна програма на Община Плевен и на политиката за устойчиво градско развити. Предвидени са дейности по рехабилитация и реконструкция на Градската градина и Водната каскада, площад „Стефан Стамболов“, улици, пешеходни мостове, както изграждане и реконструкция на детски и спортни площадки.

vodna-kaskada2

 Целите на проекта са свързани развитие на физическата и жизнена среда в града чрез повишаване на нейното естетическо и екологично качество, осигуряване на достъпност за лицата в неравностойно положение, устойчивост и безопасност; постигане на ресурсна ефективност, намаляване на вредното въздействие върху околната среда и климатичните промени; развитие и утвърждаване на пълноценен и здравословен начин на живот чрез среда, осигуряваща всички условия за отдих, игра и спорт; подобряване състоянието на общинска пътната инфраструктура за осигуряване на по-добра мобилност и превенция на пътни инциденти.

Постигането на целите ще бъде важна предпоставка за задържане на младите хора в общината, подобряване на общото качество на живот на гражданите от всички възрасти, развитие на бизнеса, привличане на туристи и инвеститори.

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...