Начало / Икономика / Ремонти и ограничение в движението по пътищата в почивните дни – вижте къде

Ремонти и ограничение в движението по пътищата в почивните дни – вижте къде

затворена улица

На 1 май – първият от трите почивни дни, се очаква да бъде интензивно движението по автомагистралите „Тракия“, „Хемус“ и пътя София – Кулата. Препоръката към шофьорите е да карат внимателно и със съобразена скорост, да спазват въведените организации на движението, пътната сигнализация и указанията на „Пътна полиция“, препоръчват от Агенция „Пътна инфраструктура”.

Поради извършването на планирани ремонтни дейности е въведена временна организация на движението по три участъка от АМ „Тракия“ и по лявото платно на виадуктите „Елешница“, „Бебреш“ и км 33+100 на АМ „Хемус“. Движението по „Елешница“ и „Бебреш“ се осъществява двупосочно, в дясното платно, в посока София – Варна. На съоръжението при км 33+100 на АМ „Хемус“ е ограничено движението в изпреварващата лента.

Заради ремонтите по АМ „Тракия” скоростта в тези участъци е ограничена до 70 км/ч.

Алтернативни маршрути на АМ „Хемус“ и АМ „Тракия“

Освен по АМ „Хемус“ пътуващите към и от Враца, Монтана и Видин могат да ползват и път II-16 Мездра – Ботевград – Ребърково – Елисейна – Своге – София, както и път II-81 София – „Петрохан“ – Берковица – Благово – Монтана – Лом. Алтернативно направление на АМ „Тракия“ е подбалканският път І-6 София – Пирдоп – Карлово – Бургас. Той може да бъде използван както от шофьорите, пътуващи към Южна България, така и от тези които са към Централна и Северна България, преминавайки през старопланинските проходи „Троянски“, „Шипка“ и „Републиката“. Пътуващите към Пазарджик може да ползват и път I-8 в отсечката след Ихтиман.

На лот 1 от АМ „Струма“ – Долна Диканя – Дупница, в отсечката от км 305+220 до км 319+100, движението се пренасочва по път I-1 /Е-79/ за посока София, а в посока Дупница остава по АМ „Струма“.

При изграждащия се участък Сандански – Кулата от АМ „Струма“ движението по път I-1 София – Кулата се осъществява по обходен маршрут: при с. Дамяница трафикът се пренасочва по временно изграден път, след това преминава по общински път до км 426+600 и отново по новоизграден временен път се включва при км 426+950 в път I-1. При пътния възел на път I-1 с III-108 Рибник – Петрич трафикът се отбива по третокласния път III-108 към Петрич, преминава през уличната мрежа на града, продължава по ІІІ-198 Петрич – Дрангово – Марино поле – Чучулигово и по общинския път през Кулата се свързва с път I-1. Обходният маршрут е същият и в посока Кулата – София.

На 3 май /неделя/ от 12 ч. до 19 ч. ще има по две ленти за движение в посока Перник – София на път I-1 (Е-79). Целта е повишаване безопасността на движението при засиления трафик в края на почивните дни. Временната организация на движението ще е от км 278 до км 282 София – Драгичево.Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ „Люлин“.

На 3 май /неделя/, от 14 ч. до  20 ч., ще е ограничено движението за МПС над 12 т за следните участъци от републиканската пътна мрежа:

автомагистралите, с изключение на участъка Харманли – ГКПП „Капитан Андреево“ от АМ „Марица“;

път I-1 с. Ребърково – Ботевград;

път I-1 етапна връзка на лот 1 на АМ „Струма” при п. в. „Дупница Север“ – ГКПП „Кулата”;

път I-4;

път I-5 Русе – Велико Търново;

път I-8 Пловдив – Харманли;

път I-9 Дуранкулак – Варна – Бургас;

път II-18 Околовръстен път София, участък „Южна дъга“ от км 26+100 до км 62+007;

път II-19 Симитли – Гоце Делчев;

път II-86 Пловдив – Смолян;

път II-99 Бургас – Царево.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...