Акценти
Начало / Общество / Ремонтират три месеца част от АМ „Хемус“ в платното от София за Плевен

Ремонтират три месеца част от АМ „Хемус“ в платното от София за Плевен

В края на май започва ремонтът на моста при 41-ви километър на АМ „Хемус“, информират от Агенция „Пътна инфраструктура“. На 28 април, при обход на съоръжението, е констатирана повреда на връхната конструкция на виадукта между тунелите „Ечемишка“ и „Топли дол“. По тази причина движението от София за Варна в участъка от 40-ти до 42-ри км беше ограничено само в едната лента. Участъкът е сигнализиран и се наблюдава от екипи на пътноподдържащата фирма.

Подробен експертен оглед показа, че е необходимо да бъде извършен ремонт, налагащ цялостно затваряне на съоръжението. Очаква се той да продължи около 3 месеца.

За да не се затруднява допълнително трафика по празниците в този участък на магистралата, както и поради необходимостта да се подготвят подробни проекти за вида и обема на предстоящите строителни работи, ремонтът ще започне в края на месец май.

Виадуктът при 41-ви километър не е ремонтиран от пускането му в експлоатация преди повече от 30 години – през 1985 г. През миналата година с финансиране от бюджета бе ремонтирано платното за София на същото съоръжение.

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...