Начало / Образование / Рекорден брой кандидати на предварителните изпити в Медицинския университет

Рекорден брой кандидати на предварителните изпити в Медицинския университет

Медицински университет

470 кандидати ще се явят на предварителните изпити през април в Медицински университет – Плевен, като броят им е рекорден. За това информираха от учебното заведение.

За трета поредна година Медицински университет – Плевен организира провеждането на предварителни конкурсни изпити за специалност „Медицина” и за останалите осем бакалавърски специалности на факултетите „Здравни грижи”, „Обществено здраве” и Медицинския колеж от Прием 2015.

На 31 март приключи приемът на кандидатстудентски документи за предварителната изпитна сесия, като за втора поредна година зрелостниците имаха възможност да заявят желанието си за явяване на изпит по електронен път. Онлайн подаването на документи се утвърди като предпочитан начин за кандидатстване от младежите. Изпитите от предварителната сесия се провеждат в две съботи и недели. Първи е тестът по биология за бакалавърските специалности на 4 април, а изпитите по биология и химия за специалността „Медицина” са съответно на 5 и 18 април.

За първия предварителен изпит на 4 април желание за участие са заявили 132 кандидати, а на втория предварителен изпит на 5 април ще се явят 466 кандидати, което е със 100 повече от миналата година. На 18 април ще се явят общо 437 кандидати, които са двойно повече от броя на желаещите от предходната година.

Прочетете също:

Разрешение за строеж на нова сграда за училище „Валери Петров” издаде Община Плевен

Издадено е разрешението за строеж на нова сграда за основното училище „Валери Петров”, съобщи Главният ...