Акценти
Начало / Общество / Реконструкцията на площада може да започне още тази есен

Реконструкцията на площада може да започне още тази есен

Най-късно до края на месец септември ще бъде избран изпълнителят на реконструкцията на площад „Възраждане”. Ако няма жалене на процедурата по избора му, ремонтните дейности могат да започнат още тази есен, смята председателят на Общинския съвет в Плевен Дарин Ангелов. Процедурата за възлагане на обществена поръчка за реконструкция на централната пешеходна зона на Плевен беше открита на 14 август., а крайният срок за приемане на оферти е 19 септември.

Дарин Ангелов  определи изпълнението на проекта „Обновяване и модернизация на физическата среда чрез реконструкция на централната пешеходна зона на град Плевен” като една от основните задачи, които предстоят в най-близко време пред Община Плевен. „Смятам, че нашият град има голяма нужда от развитие в инфраструктурата и обновяване на градската среда, затова през следващия програмен период 2014-2020 г. се надявам да привлечем повече европейски средства, които да използваме в тази посока”, подчерта Ангелов.

По думите му Плевен изостава в това отношение от други по-малки градове  и посочи за пример Добрич, който за няколко години е подобрил значително градската си среда със средства по проекти.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...