Начало / Общество / Майките ще имат вече място за кърмене в Градската градина

Майките ще имат вече място за кърмене в Градската градина

В Градската градина в най-скоро време ще има обособено място, където майките ще могат да кърмят децата си. Това решиха общинските съветници на заседанието си вчера в отговор на искане на Инициативен комитет на млади майки. Майките ще могат да ползват къщичката, която се намира зад площадката на стария атракцион в Градската градина.

Вече уговорихме среща с Инициативния комитет на майките, за да представят в писмен вид предложенията си и веднага след това да започнем ремонта на къщичката, каза днес пред журналисти председателят на Общинския съвет Дарин Ангелов.

Той каза още, че има идея предвидените реконструкции в Градската градина да бъдат изтеглени по-напред във времето и да започнат веднага след обновяването на площад „Възраждане“. Реконструкцията се извършва по проект „Обновяване и модернизация на физическата среда чрез реконструкция на централната пешеходна зона на град Плевен”, който Община Плевен спечели по оперативна програма „Регионално развитие”. По проекта ще бъдат отпуснати близо 5 млн. лв.

Прочетете също:

Удължен е срокът за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд – Плевен

Общински съвет – Плевен, взе решение да бъдат удължени сроковете по обявените допълнителни процедури за ...