Начало / Общество / Реконструират и обновяват изцяло парк „Гривица” по проект

Реконструират и обновяват изцяло парк „Гривица” по проект

Парк „Гривица” ще бъде възстановен, реконструиран и обновен, става ясно от инвестиционно предложение, публикувано на страницата на Община Плевен. Инвестиционно предложение е за „Възстановяване, реконструкция и обновяване на парк „Гривица” по проект „Развитие на нова трансграннчна туристическа дестинация – Пътят на румънските воини на територията на България по времето на Руско-турската освободителна война 1877-1878 г.” по Програма за транегранично сътрудничество.
От публикуваната информация става ясно още, че при изготвянето на инвестиционния проект за възстановяване, реконструкция и обновяване на парк „Гривица”, зонирането на парковата територия е при минимална намеса в теренните дадености. Също така ще се използва съществуващата техническа инфраструктура и няма да се използва взрив.
За намеренията паркът да бъде възстановен и изцяло реконструиран сподели и кметът на Плевен проф. д-р Димитър Стойков по време на вчерашната дискусия, организирана от КНСБ. По негови думи след приключване на дейностите в парка, той ще се превърне в привлекателно и притегателно място не само за жителите на селото и околностите, но и за туристите.

Снимка: интернет

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...