Акценти
Начало / Култура / Рекламни билбордове популяризират Плевен като туристическа дестинация

Рекламни билбордове популяризират Плевен като туристическа дестинация

Реклама на Плевен ще привлича туристи в града, става ясно от публикувани снимки на билбордове, с които Министерство на туризма, съвместно с общините, стартира кампания за насърчаване на вътрешния туризъм. Кампанията ще обхване всички по-големи общини и ще рекламира възможностите за туризъм по региони. Плевен ще бъде представен от Мавзолея, който ще популяризира града ни.
Рекламните визии ще бъдат разположени на централни локации, като на територията на една община ще се рекламират възможностите за туризъм в друга – така знакови културно-исторически забележителности от един регион ще бъдат представени в друг, поясняват от Министерството на туризма. Визиите са с подчертано културно-исторически фокус и отразяват редица емблематични забележителности – Мавзолея в Плевен, средновековната крепост Баба Вида, археологическия комплекс Перперикон, късноантичната крепост Хисарлъка, скалния манастир „Св. Димитрий Басарбовски“, Александровската гробница и др.
Министерството на туризма се ангажира с изработването на над 40 билборда, a общините предоставят безплатно рекламно пространство на ключови локации, където рекламните визии ще бъдат изложени за период от близо 6 месеца. Стартът на кампанията вече е даден, а билбордове ще бъдат поетапно поставени в 11 големи общини – Разград, Русе, Силистра, Хасково, Видин, Велико Търново, Бургас, Кърджали, Габрово, Монтана и Перник, като на по-късен етап ще бъдат включени и други.
Инициативата е първа по рода си и е естествено продължение на усилията на Министерството на туризма за насърчаване на вътрешния туризъм и популяризирането на възможностите за целогодишен отдих у нас. Целта на кампанията е както да повиши информираността на българите за страната им, така и да разнообрази националния туристически продукт.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...