Акценти
Начало / Общество / Рекламен филм за Плевен заснема продуцентът на „Световните градове на България”

Рекламен филм за Плевен заснема продуцентът на „Световните градове на България”

30-минутен рекламен филм за Плевен подготвят от „Файв стар медия”, които продуцират документалната филмова поредица „Световните градове на България”, излъчвана по БНТ. Сценарист е Венелин Сапунджиев, който е потомък на известната плевенска фамилия Сапунджиеви.

Филмът ще разказва хронологично за развитието на Плевен от древността до наши дни, като ще презентира археологически, културни, природни забележителности.  Заснема се с изключително модерна техника. Любопитно е, че една от камерите ще се използва за първи път за снимки в нашия град. Включени са и въздушни снимки с дрон, научихме от Светлана Костадинова, шеф на отдел „Протокол и връзки с обществеността” на Община Плевен.

Филмът ще е на английски език, тъй като е насочен към чуждестранната аудитори, но ще има субтитри на български език, предвидени са и субтитри на руски език,  обясни Костадинова.

Готовият филм ще има премиера по БНТ 2 и БНТ свят, ще се разпространява и чрез социалната мрежа за видеосподеляне ЮТюб (YouTube). Американски кабелен оператор също ще го излъчва.

Рекламният филм за Плевен ще е част от материалите, които официалните гости на нашия град получават при срещите си с кмета.

Очаква се да бъде готов за Празника на Плевен – 15 май.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...