Начало / Общество / Река Осъм спадна с близо 40 см за денонощие край Изгрев

Река Осъм спадна с близо 40 см за денонощие край Изгрев

Нивото на река Осъм спадна с близо 40 см за денонощие, сочи информацията, предоставена от Басейнова дирекция „Дунавски район. По данни и прогнози на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ – БАН) в следващите два дни няма да вали, което е предпоставка за задържането и понижението на речните нива.

През изминалото денонощие (от 8 ч. на 25 до 8 ч. на 26 октомври) водните нива на реките в цялата страна са се понижавали. По-значителни понижения са регистрирани на река река Осъм при село Изгрев с – 37 см.

Регистрираните изменения на водните нива на наблюдаваните реки по автоматични и конвенционални станции на НИМХ в Дунавски басейн са с колебания на водните нива от – 42 см до + 5 см. В Дунавския басейн днес и през следващите две денонощия се очаква водните нива на наблюдаваните реки да се понижават или задържат. Моделът за водосбора на река Искър прогнозира, че водните количества на 27, 28 и 29 октомври ще са около и над средната многогодишна стойност, но под прага за внимание.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...