Акценти
Начало / Крими / Регистрираха опит за убийство като по сценарий за „Умирай трудно”

Регистрираха опит за убийство като по сценарий за „Умирай трудно”

Истински екшън е станал в частен дом на 69-годишен мъж в червенобрежкото село Горник. Около 18.30 часа вчера домакинът и двама гости, мъже на 44 и 79 години, се събрали и се почерпили обилно с алкохол. Внезапно между гостите избухнал скандал, при който по-възрастният мъж извадил нож и намушкал три пъти опонента си в корема.

Противно на очакванията, раненият и останалите двама не извикали веднага помощ. Първо пострадалият се прибрал вкъщи, откъдето го взела линейка и го закарала във филиала на Спешна помощ в Червен бряг. След това мъжът е откаран в Университетската болница в Плевен, където е настанен за лечение без опасност за живота.

В това време изпратените на мястото на престъплението полицаи установили, че 79-годишният нападател е избягал. Дядото бил заловен в местността „Върха“ в землището на село Горник, на всичко отгоре се оказало, че е въоръжен, освен с джобно ножче, и с газов револвер с 5 халосни патрона в барабана.

Установено е, че и двамата основни герои са осъждани за кражби, предстоят да се изяснят причините за инцидента и обстоятелствата около опита за убийство. По случая е образувано досъдебно производство.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...