Акценти
Начало / Спорт / Регионалният шампионат по автокрос за бъгита се състоя в Гулянци

Регионалният шампионат по автокрос за бъгита се състоя в Гулянци

автокрос Гулянци

Третият кръг от регионалния шампионат по автокрос за специализирани автомобили тип „бъги” се състоя на 21 и 22 юни в Гулянци, информират от Общината. Състезанието се проведе по кръгообразно трасе 1000 м върху естествен терен на изхода на град Гулянци в посока с. Дъбован. На същото тресе се проведе последният кръг от Регионалният шампионат по автокрос през 2013 година.

Община Гулянци се включи в организацията и провеждането на „Автокрос – Гулянци 2014” с материална помощ, като осигури над 2000 лв. и екип доброволци, които съдействаха  при подготовката и провеждането на състезанието.

автокрос гулянци

На 21 юни се проведоха административен и технически преглед на автомобилите и трасето, брифинг с пилотите и ръководителите на отборите, свободна и официална тренировка. В неделния ден бе официалното откриване на шампионата, което събра много жители и гости на града, нетърпеливи да се насладят на атрактивния спорт. В състезанието се включиха състезатели от АСК „Инфоматик транс” и „Търговище авто – 2001” с машини над и до 1600 кубика. Надпреварата донесе много емоции на публика и участници. След оспорвани 5 полуфинални и 7 финални обиколки станаха ясни победителите в III- ти кръг от регионалния шампионат по автокрос.

В клас над 1600 куб. см. на първо място се класира Красимир Шиков, на второ – Неделчо Русев, на трето –  Румен Костадинов. При машините до 1600 куб. см шампион е Диян Йорданов, втори на почетната стълбица се качи Пламен Петров, трети остана Антон Кунчев. Шампион в отборното класиране е  АСК „Инфомик Транс“. В знак на благодарност за перфектната организация Антон Кунчев подари купата си на Община Гулянци. Плановете са Гулянци да продължи да бъде домакин на кръгове от регионалния шампионат и занапред.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...