Начало / Любопитно / Рахлажда чак в неделя, днес пак жарко слънце

Рахлажда чак в неделя, днес пак жарко слънце

Днес максималните температури в Плевен и в по-голяма част от страната отново ще гонят 37 градуса. Дъжд се очаква от неделя след близо 40 дни жега и суша, пише „24 часа” цитирайки синоптикът от TV-MET Симеон Матев.

Ще се заоблачи и ще завали първо в Западна България. Валежи и гръмотевици се очакват в цялата страна в понеделник. Възможни са и градушки.

Температурите в понеделник ще се понижат с 3-4 градуса и максималните ще са между 29 и 34 градуса. Захлаждането ще продължи и във вторник, когато максималните температури ще са между 27-33 градуса. Повече облаци ще има над Североизточна България, където отново ще превали и прегърми.

В сряда и четвъртък има условия за краткотрайни валежи, по-вероятно в северните части на страната и над планините. Температурите ще останат близки до нормалните.

От 21 до 24 август ще е предимно слънчево с температури около и над 30 градуса. Периодът от 25 до 28 август пък ще е с повече облаци и валежи. Последните дни на август ще са слънчеви и подходящи за почивка и на море, и на планина.

Жегата започна да ни мори от 15 юли, като отклонението от нормата за целия период е между 2 и 7 градуса.

Последното горещо лято преди тазгодишното беше през 2012 г. Тогава жегата продължи цели 3 месеца, припомня метеорологът. На места са отчетени рекордните 43-44 градуса.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...