Начало / Крими / Районният съд в Кнежа осъди купувач на гласове от Искър

Районният съд в Кнежа осъди купувач на гласове от Искър

съдВ Районна прокуратура – Кнежа е започнато бързо производство срещу М. Ил. П. от гр.Искър  затова, че за времето от 19.09.2014г. до 22.09.2014г. в гр.Искър, обл.Плевен предложил имотна облага – парична сума от по 40лв. за един глас с цел да склони лица от гр.Искър, обл.Плевен да упражнят избирателното си право в полза на определена политическа партия, съобщават от пресцентъра на Окръжна прокуратура Плевен.

На 25.09.2014г. М. Ил.П. е привлечен в качеството на обвиняем , като му е взета и мярка за неотклонение „Подписка”.Бързото производство е приключило.

Днес  в Районна прокуратура – Кнежа е сключено споразумение за прекратяване на наказателното производство. С определение от 3 октомври 2014г. на Районен съд – Кнежа сключеното  споразумение между Районна прокуратура гр.Кнежа  и подсъдимия М. Ил.П. е одобрено, като подсъдимият е признат за виновен за извършеното престъпление  и му е наложено наказание „пробация”, като осъденият ще трябва за срок от шест месеца два пъти месечно да се явява и подписва пред пробационен служител или определено от него длъжностно лице. Определението влязло в законна сила  от днес 3 октомври 2014 г.. Определението на РС – Кнежа е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.

Прочетете също:

Мъж и жена са задържани за кражба на пари от кутия за дарения в Гулянци

По искане на Районна прокуратура-Плевен, Районен съд-Никопол е определил мярка за неотклонение „Задържане под стража“ ...