Акценти
Начало / Общество / Районният съд възстанови уволнения Пламен Янкуловски за директор на галерията

Районният съд възстанови уволнения Пламен Янкуловски за директор на галерията

Със свое решение от 20 юни тази година Районният съд в Плевен отмени заповедта на кмета на Община Плевен проф. д-р Димитър Стойков, с която беше прекратено трудовото правоотношение на директора на галерия „Илия Бешков” – Пламен Янкуловски. Съдът отменя заповедта като незаконосъобразна и възстановява Пламен Янкуловски на длъжността директор на ХГ „Илия Бешков”. По закон решението е в сила от датата на явяване на Янкуловски да заеме длъжността, но не по-късно от 14 дни от получаване на съобщението за възстановяване.

Районен съд Плевен осъжда Общината да заплати на Пламен Янкуловски  4 566. 92 лв. обезщетение  за времето от  18.01.2012 год. до 18.07.2012 год., в което Янкуловски е бил освободен от работа, заедно с полагащата се лихва върху сумата.

Едновременно с това Община Плевен ще трябва да плати 500 лв. за съдебни разходи, както и да заплати по сметка на Районен съд Плевен общо сумата 292. 68 лева за възнаграждение на вещо лице и държавна такса.

Решението може да се обжалва пред Окръжен съд – Плевен с въззивна жалба в двуседмичен срок от връчването му на страните.

Ще припомним, че Пламен Янкуловски беше освободен от длъжност със Заповед №178/17.01.2012 год., с която трудовото му правоотношение е прекратено, считано от 18.01.2012 год. на основание чл.328, ал.1, т.11 от КТ – «Поради промяна на изискванията за изпълнение на длъжността».

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...