Акценти
Начало / Крими / Районна прокуратура – Плевен предаде на съд  мъж, държал акцизни стоки без бандерол

Районна прокуратура – Плевен предаде на съд  мъж, държал акцизни стоки без бандерол

Районна прокуратура – Плевен е внесла в съда обвинителен  акт срещу 28-годишен мъж, държал тютюн без бандерол, съобщават от пресцентъра на прокуратурата.

Обвинението срещу Георги Ч. е за това, че на 13.05.2016  г. в с. Буковлък, област  Плевен, държал акцизни стоки – общо 6,985 кг раздробен тютюн за пушене, на стойност 1 397 лв. без поставен български акцизен бандерол, когато такъв се изисква по Закона  за  акцизите и данъчните складове, като размера на нанесената на Републиканския бюджет вреда от неизплатения дължим акциз е в размер на 1 061,72 лв. и случаят не е маловажен  – престъпление по чл. 234 ал.1  от НК.

Акцизната стока без бандерол  била установена при извършена специализирана полицейска операция по линия „Държане и разпространение на акцизни стоки без бандерол“ на територията на с. Буковлък, област Плевен. Обвиняемият  бил забелязан от униформените, докато се предвижвал по улицата носейки два обемисти черни полиетиленови плика, в които имало тютюн.

 Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

От началото на годината Районна прокуратура – Плевен е приключила разследване и е предала на съд 45 лица за държане на акцизни стоки без бандерол – цигари и насипен тютюн.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...