Акценти
Начало / Крими / Районна прокуратура – Плевен предаде на съд шофьор, блъснал пешеходка

Районна прокуратура – Плевен предаде на съд шофьор, блъснал пешеходка

Районна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу шофьор, нарушил правилата за движение и блъснал пешеходка.

Обвинението  срещу Г. П. е за това, че на 04.11.2017 г. в  гр.Плевен, на пешеходна пътека пред ЖП гара –Плевен, при управление на лек автомобил „ВАЗ 2101“, нарушил правилата за движение по пътищатаи по непредпазливост  причинил средни телесни повреди на жена на 75 години. Престъпление по чл.343, вр. чл.342 от НК, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от една до шест години и „лишаване от право да управлява МПС“.

Обвиняемият  се придвижвал по ул.“Иван Миндиликов“и приближавал сградата на жп гара – Плевен. Непосредствено срещу входа на гарата имало пешеходна пътека тип „зебра” и светофарна уредба. Преминаването на пешеходците било регулирано с двусекционна светофарна система. За управлението на светофарната уредба имало бутон, който пешеходците следва да натиснат, за да им бъде разрешено преминаването.По същото време, когато обвиняемият,с автомобила си, приближавал към пешеходна пътека, там се намирала пешеходката.75-годишната жена не знаела, че преди да премине по пешеходната пътека трябва да натисне бутона за светофарната уредба и предприела преминаване през пътя по пешеходната пътека. Обвиняемият виждал, че за него преминаването е разрешено, като късно възприел намиращата се на пътното платно пешеходната. Натиснал спирачката на автомобила, но не успял да спре своевременно.  В резултат на ударътпострадалата  получила телесни увреждания.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...