Начало / Избори / Европейски избори 2019 / Районна прокуратура – Плевен е проверила сигнал за престъпление против политически права на избирател

Районна прокуратура – Плевен е проверила сигнал за престъпление против политически права на избирател

В Районна прокуратура – Плевен е образувано досъдебно производство и преписка за проверка по сигнал за престъпления против политическите права на гражданите, във връзка с изборите за членове на Европейски парламент, съобщават от пресцентъра на Прокуратурата. По разследваното производство няма привлечени обвиняеми лица.

Образуваните в страната досъдебни производства са 15, а прокурорските преписки за проверка по сигнали за извършени престъпления против политическите права за цялата страна са 143. От тях по 100 е постановен отказ за образуване на наказателно производство, а по 43 продължава извършването на проверка по реда на чл. 145 ЗСВ.

За сравнение, при предните избори за Европейски парламент /2014 г./, образуваните досъдебни производства са били 21, а преписките за проверки по сигнали – 535.

В цялата страна продължава дежурството във всички прокуратури, както и в 11-те териториални отделения на районни прокуратури.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...