Акценти
Начало / Крими / Районна прокуратура –Кнежа предаде на съд бивш кмет присвоил противозаконно снегорин

Районна прокуратура –Кнежа предаде на съд бивш кмет присвоил противозаконно снегорин

Районна прокуратура – Кнежа внесе в съда обвинителен акт срещу бивш кмет на с. Еница, противозаконно присвоил снегорин-влачка, информират от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Велико Търново.

Обвинението срещу Симеон Ж. е за това, че на неустановена дата за времето от 25.10.2015 г. до 13.11.2015 год. в с. Еница противозаконно присвоил чужда движима вещ, която владеел – един снегорин тип „влачка“ на стойност 210 лева, собственост на Кметство с. Еница, като предвид стойността случаят е маловажен.

Обвиняемият през последните години бил няколко мандата кмет на с. Еница. След спечелени местни избори през есента на 2015 г. бил избран нов кмет – Лорита Ж., която извършила инвентаризация на активите на кметството. На 09.11.2015 г. установила липсата на снегорин тип „влачка“, с който било извършвано снегопочистването на селото в зимния период през последните повече от десет години. Конструкцията била собственост на бивше ТКЗС, която председателя на кооперацията предоставил на кметството за нуждите на селото. През последните години ремонтните работи по снегорина се осъществявали със средства на Кметството. След като загубил изборната надпревара за кмет на с. Еница от своята бивша подчинена – Лорита Ж., обвиняемият прибрал снегорина в дома си и го нарязал на късове, с цел да не може да бъде използван по предназначение. Това създало затруднение при снегопочистването на уличната мрежа на село Еница през зимния период на 2015 – 2016 г.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Районен съд – Кнежа.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...