Начало / Крими / Районна прокуратура – Кнежа предаде на съд двама ученика и техен приятел, извършили кражба на компютри

Районна прокуратура – Кнежа предаде на съд двама ученика и техен приятел, извършили кражба на компютри

 

Районна прокуратура – Кнежа внесе в съда обвинителен акт срещу двама ученика и техен приятел за  извършена кражба на компютри.

Обвинението срещу 20-годишният Юлиян В. /извършил деянието в условията на повторност, след като е бил осъден с влязла в сила присъда за друго престъпление против собствеността/ и 16-годишните ученици  В. Д. и И. М. /като непълнолетни, но като разбирали свойството и значението  на извършеното и са могли да  ръководят постъпките си/ е за това, че за времето от 00.00 часа до 04.00 часа на 06.09.2016 г. в гр.Кнежа от магазин за компютри и компютърни аксесоари, собственост на ЕТ „Х.-И. С.”, след като разрушили преграда здраво направена за защита на имот – счупили стъкло на входна врата и използвали моторно превозно средство лек автомобил „Фолксваген”,  в съучастие като съизвършители отнели от владението на собственика  чужди движими вещи: 19 преносими компютри различни  марки, авто CD/MP3 – “Panasonic”, Авто радио/МРЗ,  карта памет – 14бр, ДВД-плеър, процесор за настолен компютър Gigabeite GA-61-E-S2P, 7 бр. флаш памет, усилвател с вграден говорител  ’’Laneg”, два  мобилни  телефона GSM смартфон, 10 бр зарядни устройства  за GSM –  всичко вещи на обща стойност 2783 лева без съгласието на собствениците и с намерение противозаконно да ги присвоят  – престъпление по чл.195 ал.1, вр. чл.194 ал.1, вр.чл.20 ал.2 от НК.

Обвиняемите са приятели и често излизали заедно. На 06.09.2016 г. след 00.00 часа тримата седели в градинката в центъра на гр.Кнежа, пред магазина за компютри и компютърни аксесоари.  По някое време  обвиняемият И.  М.  счупил с бутилка стъклото на входната врата на магазина. Тримата останали, за да видят, какво ще последва, но след като нямало реакция, решили да изнесат от магазина компютри и техника. Юлиян В. отишъл в дома на свой познат, излъгал го, че иска да отиде до съседен град с приятелката си и го помолил да му даде лекия си автомобил за ползване. Обвиняемият отишъл с  автомобила до разбития магазин. Тримата  изнесли от магазина различна техника, поставили я в чували и ги натоварили в лекия автомобил. Скрили откраднатото на различни места. Няколко дни по-късно обвиняемият И. М. предложил и продал един преносим компютър.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...