Акценти
Начало / Икономика / Районират града и описват дупките по улиците

Районират града и описват дупките по улиците

Райониране на града и определяне на отговорник за всеки район, който да следи състоянието на инфраструктурата и да подава своевременни сигнали за необходимостта от ремонти. Това предложение направи днес кметът Георг Спартански на редовното оперативно заседание в Общината, като идеята е, че така по-ефективно ще бъдат използвани средствата от общинския бюджет за ремонти на улици. „Забелязвам, че от години има устойчива практика който писва по-силно, там да се ремонтира улица, да се кастрят клони”, коментира кметът. По думите му това създава усещане за липса на организация и визия.

Предложението му е градът да се раздели примерно на пет района – жк „Сторгозия”, жк „Дружба”, Девети квартал, квартал „Мара Денчева” и централна част. Ако трябва, отговорникът ще описва всяка дупка на улиците в района му, за да може систематично да се въздейства, иначе се създава впечатление за припряност и хаотичност, подчерта кметът.

Днес той отново настоя  и за увеличаване на хората, ангажирани с косенето на тревата, за да бъдат поддържани в добър вид и междублоковите пространства.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...