Акценти
Начало / Общество / Разпределяне на дела наблюдаваха ученици в Административен съд – Плевен (снимки)

Разпределяне на дела наблюдаваха ученици в Административен съд – Плевен (снимки)

Разпределяне на дела и изложба на архивни документи, свързани с правораздаването в област Плевен, представиха днес в Административен съд – Плевен. Инициативите бяха организирани в рамките на традиционния „Ден на отворените врати”, който се провежда със съдействието на Държавен архив – Плевен.
Сред гостите на съда бяха ученици от 10 и 11 клас на ДФСГ „Интелект“ – Плевен, които имаха възможност да разгледат сборник на действащите съдебни закони в Царството от 1878 до 1912 г. и временните правила за устройството на съдебната част в България от 1878 г. Именно тези две издания бяха акцент в изложбата от архивни документи тази година.

Учениците се запознаха с организацията на работа в съда. Бяха им представени аспекти от работата на съдиите, съдебните служители и отделните служби на Административния съд. Ръководителят на институцията Полина Богданова – Кучева ги запозна с правата им, сроковете за търсенето им, различните видове дела, с които се занимава съдът.

административен съд ден отворени врати 3

В съдебна зала № 1 на съда беше представено и публично разпределение на съдебните дела в присъствието на учениците и медиите.

административен съд изложба

Инициативата бе насочена към популяризиране дейността на съда, повишаване правната култура на гражданите, както и към повишаване на общественото доверие в работата на съда.

Следваща Предишна
административен съд ден отворени врати 1
административен съд ден отворени врати
административен съд ден отворени врати 2
административен съд изложба 1
административен съд изложба 2
Следваща Предишна

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...