Акценти
Начало / Култура / Разнообразни събития в афиша за тази седмица в Плевен

Разнообразни събития в афиша за тази седмица в Плевен

Тази седмица ще предложи на плевенчани и гостите на града интересни прояви. На 1 септември в Плевен ще бъде открит Първият международен симпозиум по скулптура. В продължение на месец петима автори, избрани от специално назначена комисия, ще творят върху късове мрамор. Създадените от тях скулптури ще украсят градинката пред централната гара в Плевен. По време на симпозиума желаещите ще могат да наблюдават работата на скулпторите. Те ще работят на площадка в базата на фирма „Паркстрой” в парк „Кайлъка”.

Също на 1 септември, в 18.30 часа на площад „Възраждане” ще бъде открит двудневен Уличен фестивал на изкусквата.

На 2 септември, от 20.30 часа на сцената на Летния театър Пловдивската опера ще представи концертно изпълнение на рок операта „Исус Христос – суперзвезда”. Наско от БТР и победителката от X-factor Християна Лоизу са звездите в проекта на Опера Пловдив. Те ще представят образите на Пилат и Мария Магдалена. За партията на Исус е поканен тенорът Богомил Спиров, а Юда ще изпее Момчил Караиванов.

Концертът е със специалното участие на Общински хор „Гена Димитрова“. Организаторите са предвидили безплатен транспорт за събитието.

В края на седмицата Плевен ще е домакин на финала за Суперкупата на България на Българската асоциация по мини футбол. На 2 септември, от 18 часа на терена ще излязат двата най-силни отбора на страната за отминалия сезон – „Лев Инс” – София, спечелил Лига България  и „Сборная” – Благоевград, първи в Шампионска лига.

На 2 и 3 септември  на Картинг писта Плевен ще се проведе Четвъртият кръг от Клубен шампионат „Мир и Дружба – Възраждането“. За повече информация следете страницата на картинг писта Плевен. Входът е свободен.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...