Начало / Последни новини / Разнообразни спортни прояви стартират от днес в Плевен

Разнообразни спортни прояви стартират от днес в Плевен

Разнообразни спортни прояви ще се проведат в продължение на седмица в Плевен. Те започват тази вечер с откриване на боксов турнир „Купа Мизия” от 17:00 часа в залата на Медицински университет – Плевен. Финалите на турнира ще се проведат в съботния ден от 15 часа.

На 21 май, събота, ще се състои състезание по художествена гимнастика „Купа Плевен” за деца от 5 до 9 години. Откриването и награждаване ще се проведе от 12:20 часа в зала „Спартак“, а самото състезание започва в 9:00 часа.

Същия ден ще се проведе и Спортно-туристически празник. Той ще започне с Пешеходен поход от 8:30 часа в началото на парк „Кайлъка”, а от 13:00 часа ще се състои награждаване на хижа „Среброструй”.

В съботния ден ще се проведе и турнир по скокове на батут „Купа Север”. Откриването му е в 15.00 часа в зала „Балканстрой”. Награждаването ще бъде на 22 май, неделя, от 12.30 часа.

Неделният ден ще започне с Трети Маратон на приятелството. На 22 май, неделя, от 9.00 часа ще бъде даден неговият старт на площад „Възраждане“. Първо награждаване е в 10.30 часа – деца и масов крос. Награждаване ще има и в 14.00 часа за участниците в маратон, национално първенство-полумаратон, полумаратон, щафета.

Дуатлон ще бъде открит на 24 май, вторник, от 10.00 часа в начало на парк „Кайлъка”. Маршрутът е до хотела, а награждаването ще бъде в 14.00 часа.

Ден на предизвикателството е планиран за 28 май, събота, от 10 часа в парк „Кайлъка” от спирка „Моста”, за любители на велосипеди – в 10 часа на велоалеята до читалище „Съгласие”. Всички участници се събират на Бригадирската поляна, където ще бъдат раздадени награди, ще се проведат различни игри и т.н.

На същата дата ще се проведе и Държавно първенство по шах за деца 8-10 г.. Откриването ще бъде на 28 май, събота, от 14.30 часа в зала „Плевен” на Областна администрация.

От 23 до 29 май в Градската градина ще се проведе и Седмица на активното движение, съобщават от Община Плевен.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...