Начало / Култура / Разнообразни културни мероприятия ще радват плевенчани и през следващата седмица

Разнообразни културни мероприятия ще радват плевенчани и през следващата седмица

Поредица от културни мероприятия ще зарадват плевенчани и през новата седмица. От пресцентъра на местната напомнят, че от  12 до 16 октомври Плевен ще е домакин на изложба на художници, участвали в проекта „Пространство”, финансиран от Община Плевен. Откриването ще бъде на 12 октомври, понеделник, от 17:00 ч. в ХГ „Илия Бешков”.

На 14 октомври, сряда, от 16:30 ч. в ХГ „Дарение Светлин Русев“ на вниманието на плевенчани ще бъде обсъждане на алманах „Светопис“ на Международно творческо сдружение „Сцена на духовността“ – Плевен и НЧ „Пробуда – 1990“, гр Плевен. От същата дата до 16 октомври  ХГ „Илия Бешков” – Плевен в партньорство с Регионален исторически музей – Плевен, община Плевен и Министерството на културата – дирекция „Културно наследство, музеи и изобразителни изкуства”, организира Трета национална среща на тема „Съхраняване на националната идентичност и музеите в България като част от устойчивото развитие”. Срещата ще се проведе в ХГ „Илия Бешков”, като откриването ще е  на 15 октомври, четвъртък, от 9:30 часа.

Вечер, посветена на Маестро Христо Бръмбаров ще се състои на 15 октомври, четвъртък, 17:00 ч. в ХГ „Дарение Светлин Русев“. Александър Абаджиев ще представи филм и книга за Маестрото и тримата велики български баси Борис Христов, Николай  Гяуров и Никола Гюзелев.

Културните мероприятия за седмицата ще завършат с концерт на Яна Зеленогорска – цигулка, студентка от класа на Ангел Станков в НМА,София. На рояла ще бъде Мария Елена Средова,а в програмата са включени произведения на Моцарт, Бах, Паганини, Бетовен. Концертът ще се състои на 16 октомври, петък, от 17:00 ч. в ХГ „Дарение Светлин Русев“.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...