Начало / Култура / Разнообразие от културни мероприятия през април в ХГ „Дарение Светлин Русев“

Разнообразие от културни мероприятия през април в ХГ „Дарение Светлин Русев“

На поредица от културни мероприятия ще е домакин в ХГ „Дарение Светлин Русев“ през месец април. Те започват в първия ден на месеца – 1 април, петък, с Литературно – музикално програма по повод Деня на хумора и шегата от 16.30 часа. Водещи на програмата ще бъдат Цветан Розов и Витка Витанова. Организатори са Дружеството на писателите – Плевен, Клуб на сатирика – Плевен и Община Плевен.

На 5 април, вторник, от 17.00 часа в галерията ще се проведе „Песни от души“ – концерт на Саня Табакова. В програмата са включени песни за любовта и приятелството, руски песни от 80-те и 90-те години на ХХ век и авторска музика по руски текст.

Ден след това – на 6 април, сряда, от 16.30 часа ще се състои представяне на поетичната книга „Жизнотека“ на Виктория Маринова. Представя Валентина Атанасова, а организатори са Международно творческо сдружение „Сцена на духовността“ и НЧ „Пробуда – 1990“ – Плевен.

За 7 април, четвъртък, от 16.30 часа е планирано представянето на новата книга на Венета Николова – „Между сезоните“. Организатор на мероприятието е Дружеството на писателите – Плевен и Община Плевен.

Представянето на още една книга ще се състои на 15 април, петък, от 16.30 часа. Плевенската публика ще се стане слушател на книгата с планински разкази на Мариян Желев от Варна.

На 20 април, сряда, от 15.00 часа ще бъде представен творчески портрет на поетесата Дафинка Божкова. Организатор е творческо обединение „Зора“ при сдружение „Евразия“.

Ден по-късно – на 21 април, четвъртък, от 16.30 часа ще се състои премиера на книгата „Руска поезия ХVІІІ-ХХІ век“. Превод и представяне – Татяна Любенова. Организатор е Дружество на писателите – Плевен.

За финал – на 28 април, четвъртък, от 16.30 часа ще се проведе юбилейна вечер на Георги Стойков. Организатор на мероприятието е Дружество на писателите – Плевен.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...