Акценти
Начало / Любопитно / Разнообразете Новогодишната трапеза с оригинална салата от спагети и зеленчуци

Разнообразете Новогодишната трапеза с оригинална салата от спагети и зеленчуци

salata

Новогодишната трапеза винаги е шарена и изобилна. Понякога традиционните ястия преобладават, а друг път залагаме на кулинарните изненади – дори и за самите себе си. Предлагаме ви една проверена, оригинална и бърза рецепта за салата от спагети и зеленчуци.

Необходими са ви 440 г спагети, които може да са в разнообразни форми – на панделки, мидички, тръбички или спирали. Една консерва сладка царевица – количеството е по избор. Същото количество грах от консерва. Кисели краставички, нарязани на дребно. По желание може да се добавят ситно нарязани кисели морковчета.

За соса са необходими 6 супени лъжици майонеза, същото количество пълномаслено кисело мляко и 6 лъжици олио. Прибавят се скълцани 6-7 скилидки чесън и една връзка зелен лук, нарязан на ситно – може успешно да бъде заменен с праз лук. Добавя се и сокът от 1 голям лимон. Подправя се с черен пипер. По желание може да се добави горчица.

Спагетите се сваряват според указанията на опаковката. След това се измиват със студена вода и се прибавя сосът. Отгоре се гарнира с обилно количество кашкавал и листенца пресен лук или праз. Много важно е да имате предвид, че спагетите поемат соса доста бързо, затова е добре да се сервират веднага. Ако това е невъзможно, е необходимо да имате в отделна купа от същия сос, за да полеете след сервирането на салатата. И най-важното – експериментирайте смело и с други любими ваши продукти и подправки.

Да ви е сладко!

Прочетете също:

Ден на дъвката е днес

На 23 септември през 1848 г. американецът Джон Къртис произвежда в дома си бонбон от ...