Акценти
Начало / Култура / Разнолика изложба с произведения на 8 автори откриха в Арт центъра

Разнолика изложба с произведения на 8 автори откриха в Арт центъра

изложба арт център

Разнолика изложба с живопис, графика и скулптура на 8 автори от страната беше открита този следобед в Арт центъра „Христо Бояджиев” в Градската градина на Плевен. Свои произведения подредиха творците Петя Папазова, Добриела Коева, Светла Радулова – Маркова, Иван Русев, Весил Василев, Цветан Казанджиев, Георги Миленов и Красимир Тодоров, като почти всички се събраха на мястото на събитието.

изложба арт център

Разнообразните виждания на изящниците привлякоха и разнородна публика в залите на галерията, като всеки успя да открие тези платна, графиките или скулптури, които са в резонанс със собствената му естетическа нагласа.

изложба арт център

Кметът на града проф. Димитър Стойков приветства творците и пожела успех на експозицията. Той изтъкна, че в тези трудни в икономическо отношение времена изкуството и образованието са носители на онези положителни емоции, които не бихме могли да си доставим по друг начин, и че арт проектът на галерията да представя творци от цялата страна е прекрасен и неповторим духовен мост между хората.

изложба арт център

изложба арт център

За неповторимата артистична атмосфера на събитието допринесоха с изпълненията си пианистката Марияна Мирчева и флейтистката Жени Добрикова.

Жени Добрикова - Марияна Мирчева

 

 

изложба арт център

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...