Акценти
Начало / Крими / Разкриха рецидивисти, откраднали от военен обект

Разкриха рецидивисти, откраднали от военен обект

Служители на МВР са разкрили престъпна групичка от трима мъже – рецидивисти, откраднали два тона бетонно желязо от обект на Министерство на отбраната в Пордим. За престъплението е съобщено на 4 март.

Установените извършители са стари познайници на органите на реда и са с множество простъпки. Най-младият от тях е на 24 години от Пордим – има 23 заявителски материала за хулиганство и кражба, 11 регистрации и 14 присъди. Вторият е също от Пордим, 29-годишен, с 14 заявителски материала за кражби, 8 регистрации и 8 съдебни дела. В престъплението е участвал и 30-годишен плевенчанин с 43 заявителски материала за кражби, хулиганство и грабеж, 15 регистрации и 15 присъди.

Изяснило се, че в съучастие и сговор мъжете са демонтирали желязото от складовия район и на два пъти са го превозили с конска каруца до пункт за изкупуване на черни и цветни метали в Пордим, където са го продали. Полицаите са намерили част от откраднатото желязо и са го иззели.

От извършителите са снети обяснения. По случая е образувано досъдебно производство.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...