Акценти
Начало / Крими / Разкриха по горещи следи двама, разбили селско кафене

Разкриха по горещи следи двама, разбили селско кафене

Полицаи от Гулянци са задържали двама мъже непосредствено след извършено от тях престъпление. На 22 юни в 4.15 часа в полицията е постъпил сигнал за разбито кафене в село Гиген. Незабавно са изпратени полицаи, които при огледа са установили, че е демонтирано стъкло на алуминиева врата на кафе аперитив в селото.

Бързи оперативни действия разкрили извършителите – единият е 22-годишен местен жител с 18 заявителски материала, две регистрации, както и две съдебни дела на Софийски Районен съд и съдебно дело на Никополски Районен съд. Съучастник в кражбата е 16-годишен от село Петърница. Непълнолетният има 8 заявителски материала, три регистрации и една присъда.

По информация на собственика на кафенето, са откраднати около 60 кутии различни марки цигари и около 300 лв. Част от откраднатите вещи са открити в дома на пълнолетния и се съхраняват в полицията в Гулянци. Той е задържан за 24 часа. Уведомен е районен прокурор. Образувано е досъбедно производство, работа по случая продължава разследващ полицай.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...